Популярне

На Буковині є вакансії і немає роботи

Серед першої сотні вакансій, які висвітлені на сайті Чернівецького обласного центру зайнятості, найчастіше згадуються спеціалісти деревообробної та лісогосподарської галузей.

Згідно з даними центру зайнятості, станочників деревообробних станків, столярів, рамників, працівників на лісогосподарських роботах потребують майже всі лісгоспи області: Путильський, Сторожинецький, Вижницький, Сокирянський. Зарплату фахівцям пропонують від 1200 до 1400 гривень на місяць.

17 вакансій деревообробників з’явилися на сайті наприкінці квітня – початку травня.
Водночас, за словами керівників лісгоспів області, підприємства не потребують нових працівників. Тих, хто нині працює, цілком вистачає. Спеціалісти, особливого вузького профілю – чокеровщики, становщики – мають хорошу зарплату, вони тримаються за свої робочі місця. Більше того, нині лісгоспи навіть очікують скорочення.

– Ми не оголошували вакансії. Попит на роботу в лісомисливських підприємствах досить великий. На кожне робоче місце претендує кілька спеціалістів. І найкраще їх обирати з місцевого населення, – сказав Микола РАКЕВИЧ, директор Берегометського державного лісомисливського господарства.
Ми потребували двох працівників. Уже їх взяли, – кажуть у Путильському лісгоспі.

- Можливо, збільшився попит на спеціалістів-деревообробників через сезон, припускає Володимир ДОРОШ, голова Асоціації деревообробників Буковини, - Частковою причиною збільшення вакансій може бути й легалізація виробництва.
Серед сотні робочих вакансій, про які роботодавці оголосили впродовж квітня-травня, також кілька разів згадуються слюсарі (зарплата від 1094 до 1500 гривень), водії (від 1094 до 1300 гривень), продавці та торгові працівники (1350 гривень за місяць) та бухгалтера (із зарплатою від 1200 до 1500 і більше).
Загалом на сайті обласного центру зайнятості є понад 830 вакансій.

- Щорічно лісове господарство активізується через сезон, - каже Галина ЧУПІНА, директор обласного центру зайнятості. - З іншого боку, роботодавець, згідно закону, повинен подавати до центру зайнятості інформацію про наявні вакансії. Але роботодавець може й сам, без нашої допомоги, брати на роботу працівників. Крім того, на підприємстві можуть відбуватися зміни, під час яких працівників переміщують зі скорочених посад на вільні. Тому й виходить, що з кількох вакансій вільними залишається менше, ніж було заявлено. А то й взагалі їх не залишається. Тому перш ніж направляти людину на підприємство, ми з’ясовуємо, яка реальна ситуація з вакансіями.
Незалежно взяв на роботу нових працівників чи ні, роботодавець зобов’язаний проінформувати центр зайнятості про наявні вакансії. Іноді ми повідомляємо, що вакансія не потребує заповнення. Це трапляється тоді, коли немає державного фінансування або вакансії скорочуються.
(Л. Нагірняк)

Чернівці

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією