Популярне

Європейський диплом – головна ціль української молоді

 Останнім часом європейський диплом для української молоді став не мрією, а реальністю. Перед студентами відкриваються все більші можливості отримати знання закордоном у провідних європейських вузах. Основними країнами, які надають такі шанси є Польща, Чехія, Італія, Німеччина, Австрія. Проте для наших студентів найпривабливіші є Польща, Австрія та Німеччина.

 Основною причиною, яка спонукає молодь на навчання закордоном, це визнання Європейського диплому та можливість працевлаштуватися з ним в різних країнах ЄС. Головним фактором у виборі країни все ж тика залишається вартість самого навчання, адже навчання в більшості випадків платне. Найменша кількість студентів виїжджає у Канаду і США. Причина у тому, що там найдорожче освіта. Протилежною у цьому випадку є Польща, в якій рік навчання не набагато дорожче ніж в Україні (1000 доларів). Також в порівнянні досить дешева освіта у Німеччині та Австрії (500 євро), проте там досить дороге проживання. У Європейських університетах позитивним моментом залишаються гранти та стипендії, які дають шанс для молоді повернути кошти витраченні на навчання. Проте, такі стипендії використовуються для залучення найкращих студентів до свого університету.
Європейський навчальний процес славиться своєю оптимізацією та вільністю. На лекції присутність не обов’язкова, матеріали завжди доступні для отримання знань, проте предмети можна здати лише маючи знання. Проте, в цьому випадку грає роль не так спеціалізований підхід, як свідоме ставлення до навчального процесу. В Україні також є доступ до всієї інформації та до мережі Інтернет, крім цього лекції є обов’язковими до відвідування. Потрібно тільки хотіти отримувати та вивчати потрібну вам інформацію. Тому не обов’язково  гнатися за європейськими дипломами, а варто попробувати поставитися до навчання серйозніше навіть в Україні, адже це потрібно лише вам.
 

Марійка Міньковська
Всі статті автора

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією