Популярне

Унікальні проєкти, імпрези та скульптури створили тернопільські студенти

У тернопільському університеті студенти творять неймовірні скульптури

 

Неймовірне дійство проходило сьогодні в ТНПУ: на території студмістечка перед головним корпусом під спалахи  фотокамер на урочистому зібранні громадськості відбувся... захист магістерської роботи дизайнера Павла Гавраса.

Розпочав імпрезу декан факультету мистецтв Зіновій Миколайович Стельмащук.

У присутності ректора та державної екзаменаційної комісії під на диво яскравим зимовим сонцем було представлено нову скульптуру, встановлену на Алеї мистецтв, - "Мислитель".

Новий твір - символічний і загадковий - чудово проілюстрував католицький день Святого Миколая, адже саме на цей день припало відкриття пам'ятника. Тож не дивно, що в день, коли Європа відзначає всіма улюблене і самобутнє свято, "Мислителя" одразу назвали Миколаєм. Так в ТНПУ розпочався цикл зимових обрядових свят, а місто отримало ще один дарунок від університету.

Під час відкриття було дотримано усіх протокольних вимог, а ще звичали теплі слова вдячності для Павла Гавраса та його наукового керівника Романа Казимировича Вільгушинського. 

Сам автор подякував ректорату та адміністрації ТНПУ за створення Алеї мистецтв та всебічну підтримку талановитим студентам; викладачам, які в нього повірили; а також своїм друзям-студентам, які допомагали у створенні композиції, і батькам - за розуміння його довгої відсутності, адже робота вимагала багато часу і зусиль. 

У вітальному слові ректор ТНПУ висловив упевненість, що Алея мистецтв завдяки П.Гаврасу та усьому колективу мистецького факультету стане улюбленим місцем не лише викладачів і студентів, а й тернополян та гостей міста. Адміністрація університету сприятиме тому, щоб навесні алея стала справжньою оазою. А ще університет знайде можливість підтримувати творчі проєкти свого випускника Павла Гавраса і така співпраця буде плідною, цікавою і корисною для всіх.

Автору скульптури та науковому керівнику було вручено подяки та символічні подарунки, які засвідчують їхню причетність до єдиної натхненної, креативної, талановитої родини ТНПУ. 

А тим часом нова скульптура наче притягувала до себе нових і нових глядачів, і ось уже в Тернополі з'явилася нова легенда: про своє найзаповітніше бажання напередодні важливих подій потрібно розповісти Мислителю Миколаю, і тоді... Тернополяни мають можливість самостійно перевірити цю чудову прикмету.

Споглядаючи нову скульптурну композицію, заглиблюючись поруч з Мислителем у свої думки,  кожен відчує в собі щось особливе, щире, справжнє і дивовижне.

Емма Кец
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією