Популярне

На Тернопільщині батьки незадоволені літніми таборами за відсутності Wi-Fi

Щороку лишають свої домівки все більше дітей. За пів року статистика – така ж, як і за увесь попередній рік. 65 звернень по 69 дітях. Значна причина – це непорозуміння у сім’ях.

Дитячий травматизм, особливо в літній період, - проблема, про яку часто говорять, але яка завжди лишається актуальною. Утоплення, випадіння з вікон, пожежі, втечі з дому та інші небезпеки – те, що лякає, але водночас змушує задуматися. Як вберегти дітей від нещастя, поговорили під час прямого ефіру на сайті «20 хвилин» минулого четверга. З початку літа із вікон багатоповерхівок випали уже двоє дітей. Велику проблему у літній період також становить купання на водоймах. Цьогоріч через утоплення загинуло троє неповнолітніх. Були і інші нещасні ситуації –ураження блискавкою, пожежі, травмування тощо. Більшості неприємних ситуацій можна уникнути, скориставшись простими правилами безпеки. Як це зробити, розповідав начальник відділу Ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Петро Тихович. - Діти випадають з вікон, залазять у трансформаторні будки, у погоні за яскравим селфі лізуть на електричні вагони, самі купаються у водоймах. Кількість дітей, які потерпіли від злочинних посягань і травм з кожним роком стає все більше. Батьки забувають про виховання своїх чад, відкупляються гаджетами, секціями, забаганками, аби діти давали їм спокійно жити, - каже він. Дорослі повинні постійно наголошувати дітям про елементарні правила безпеки. - Не залишайте вікна на провітрювання відчиненими, антимоскітна сітка не рятує від випадіння! Не завжди земля є пухом. Не дозволяйте купатися у незнайомих місцях без нагляду дорослих. Навчіть дітей користуватися електроприборами та поясніть правила поводження вдома. Будьте обережні, коли тримаєте кип’яток, а поруч – маленькі діти. Не будьте байдужими до чужих дітей. Адже і ваше чадо може бути перед очима сторонніх, які вчасно прийдуть на допомогу. У незрозумілих ситуаціях викликайте поліцію, ДСНС, - наголошує пан Тихович. Щороку лишають свої домівки все більше дітей. За пів року статистика – така ж, як і за увесь попередній рік. 65 звернень по 69 дітях. Значна причина – це непорозуміння у сім’ях. - Батьки забувають спілкуватися із дітьми. Вони фактично лишають їх наодинці зі своїми проблемами та неприємностями. Часто батьки не можуть усвідомити, чого насправді бракує доньці чи сину. Улітку правоохоронці працюють у дитячих таборах. Тут дітлахи можуть оздоровитися та весело провести часу  компанії нових друзів. Були випадки, коли батьки забирають дитину із табору, бо там нема Wi-Fi, - каже гість ефіру. – Цифроманія – одна з небезпек суспільства. Проводьте більше часу з дітьми, подбайте про їх комфорт і безпеку у реальному, а не віртуальному світі!

 

Олександр Микитів
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією